קרדיט: pexels.com

ככה זה מתחיל: יום אחד אתם חשים בכאב עמום עולה מהרגל, מהירך, מהמפרק, מהקרסול או מכל נקודה אחרת בגוף, אתם חושבים שזה כלום, אבל למחרת הכאב לא עוזב אתכם ויש לכם תחושה שזה קצת החמיר, אתם לוקחים יום חופש מהעבודה וחושבים לעצמכם שחבל שלא עשיתם את זה קודם, אילו לא הייתם משועבדים כל כך לעבודה הייתם בריאים יותר. אחרי שגם זה לא עוזר לכם לפתור את הכאב, אתם מנסים לחזור לעבודה עם משכך כאבים ובשלב הבא אתם מתחילים לחשוש באמת. אחרי זה פונים לרופא עם תלונה קטנה ומעצבנת כמו כאב בבוהן הרגל או משהו אחר שלא זוכה להרבה יחס, והסוף נגמר אחרי עוד כמה ניסיונות טיפול והחמרה משמעותית שמתרחשת לאחר עוד תקופה שחולפת- אין מנוס מפעולה ניתוחית. אוי דוקטור, חייבים ניתוח? זהו שלא, לא תמיד ולא בדיוק כמו שאומרים לכם, והכי חשוב שאתם תדעו את זה רגע לפני שאתם פונים לחדר המנתח.

מתי ניתוח יהיה פתרון טוב

באופן כללי אנחנו כרופאים מקצועיים נוטים כמה שפחות להתערב באופן ניתוחי במערכות הגוף. זה נכון באופן כללי בכל תחום במערכת הפיזיולוגית, גם בגלל המחיר הנלווה של הרדמה כללית וגם בגלל ההחלמה שלא תמיד תהיה פשוטה, אבל זה נכון עשרת מונים כאשר מדובר בניתוחים בתחום האורתופדי. מדובר באזורים סופר רגישים שעלולים להיפגע בכל ניתוח, למרות הטכנולוגיות הזעירות המתקדמות של עולם הניתוחים, על פי רוב יעדיף כל רופא לא לקחת סיכון מיותר בפגיעה בעצבים, במפרקים, במערכות עמוד השדרה ובשאר הנקודות הללו. בתחומים כאלו ניתוחים מבצעים רק ברמת אין ברירה. כל עוד ניתן לשקול טיפול במפרק הירך ללא ניתוח או פעילות משקמת לעמוד השדרה ללא התערבות ניתוחית- יהיה זה הרבה יותר בטוח ורגוע. לעיתים יעדיפו רופאים להציע משככי כאבים באופן קבוע במקום ניתוח באזור רגיש במיוחד.

תמיד זה נכון?

יחד עם זאת, יש לא מעט מקרים שנגדיר אותם ככאלו שאין להם ברירה אחרת. באופן כללי, כל פגיעה משמעותית באיכות החיים שלא ניתן לפתור אותה בדרך אחרת תהיה מקום לשקול בו התערבות ניתוחית כאשר עולם הניתוחים מתקדם כל העת למזעור סיכונים והעלאת אחוזי ההצלחה. אבל, רגע לפני שאתם חושבים על זה, כדאי לכם לשמוע מעט על בי קיור לייזר, מכשיר מהדור החדש שעושה פלאים בטיפול בבעיות אורתופדיות מורכבות ביותר באמצעות לייזר רך המאיץ ריפוי טבעי ותומך בתהליך הרפואי כולו.

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן