איך מכינים סלסה עגבניות מקסיקנית?
קרדיט: trespesoshop.co.il

סלסה עגבניות הינה אחד הרטבים והממרחים הנפוצים והאהובים ביותר בכל רחבי העולם. לאחר שתטעמו את הסלסה הזו, יהיה לכם קשה למדי לחזור לרוטב העגבניות היומיומי והפשוט. להכנת סלסה עגבניות בסגנון מקסיקני לוקחים עגבניות, שום, בצל ופלפל חריף וקולים אותם בתנור חם ביסודיות. תהליך הקלייה מביא לכך שהעגבניות מתפרצות מקליפתן, השום הופך לרך ומתוק והבצל נחרך היטב. את כל המרכיבים הללו מכניסים למעבד מזון וטוחנים אותם, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מעט סוכר לאיזון מושלם של הטעמים. סלסת עגבניות איכותית תוכלו למצוא בין המוצרים של חברת טרז פזוס.

המקור המקסיקני, קולה את הירקות על סאג' הפוך בחום יחסית נמוך. הטחינה נעשית על ידי מולקחטה. עלי ומכתש מאבן לבה.

סלסה עגבניות פיקנטית בסגנון מקסיקני

שיטה נוספת להכנת סלסה עגבניות היא בישול של כל המצרכים בסיר עד לקבלת רוטב, אולם הקלייה של המרכיבים טרם הטחינה שלהם מעניקה לסלסה טעמים עזים ועמוקים יותר. מקור המילה סלסה הינו מהשפה הלטינית ופירושה: מומלח. על מנת לקבל סלסה עגבניות מקסיקנית מומלץ להוסיף לצלייה בתנור גם פלפל צ'יפוטלה שיוסיף ארומה וטעם מעושן וחריף ייחודי.  הצ'יפוטלה הופך את סלסת העגבניות למקסיקנית אותנטית שניתן לעשות בה שימוש כמטבל לחטיפי נאצ'וס, למריחה בכריכים ובטורטיות וכסלט פיקנטי לצד מנות שונות. סלסלת עגבניות מקסיקנית ניתן למצוא כממרח במעדניות שונות, בחנויות ובמסעדות המתמחות בסגנון מקסיקני.

אופן ההכנה של סלסה עגבניות:

מניחים בתבנית בצל לבן חתוך לרבעים, 7 עגבניות תמר בשלות או 10 עגבניות שרי, 4 שיני שום, 2 יחידות פלפל צ'יפוטלה מעושן או פלפל חריף אדום או ירוק, 4 כפות שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות ל – 30 דקות עד שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לתכולה להתקרר. מוציאים את קליפות העגבניות ומניחים את כל המרכיבים במעבד מזון עם המיצים שנותרו בתבנית. טוחנים את המסה לתערובת חלקה ומתבלים במלח ומעט סוכר. את הסלסה המוכנה יש לשמור בקירור.

חברת טרז פזוס הינה חברה מובילה ומנוסה שהביאה לישראל את בשורת המטבח המקסיקני. אנו מתמחים בייצור ושיווק של מגוון מוצרי בישול, מאכלים וכלי בישול והגשה מסורתיים שמקורם במקסיקו: טורטיות מחיטה ומתירס, קונפיטורות וריבות, רוטב פלפלים, ממרחים, סלסות ומטבלים ועוד.

 

 

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן